Blå baby-bubbles

Jeg har haft et halvfærdigt babytæppe til at ligge i adskillelige måneder uden at få det lavet færdig – men nu er det sket! Ender er blevet hæftet og kant er hæklet.

Jeg har lavet tæppet efter en engelsk opskrift, mønstret hedder Bubbles og kan findes her

Boblerne er en del mindre end fx i puff-tæppet, men det er et rigtig sødt mønster, som giver et rimelig tæt tæppe, som dog ikke virker stift eller tungt.

Tæppet måler 48×68 cm uden kant – og 52×72 cm med kant 

IMG_3188 IMG_3189

Tæppet er lavet i 100% bomuldsgarn (8/4) fra Søstrene Grene på nål nr. 3.

Jeg har brugt 1 nøgle og en slat til af hver farve. Dvs 250-300gr garn i alt . Jeg købte 8 nøgler (400gr -> 2 af hver farve) og jeg har en del til overs. Det kunne fx bruges til et par matchende savlesmækker, og det hele ville udgøre en rigtig fin barselsgave 🙂

KANTEN… har jeg selv fundet på.

Jeg har først lavet 2 omgange med fastmasker (afsluttet med 1 km). Husk at lave et par udtagninger i hjørnerne (dvs 2 fm i 1m)

Derefter (med mørkeblå) har jeg lavet *fm, lm, spring 1 m over* hele vejen rundt. Dvs, der laves fm i hver anden af de foregående, med en lm mellem hver. Afslut med 1 km

Til sidst har jeg (med hvid) lavet *1 fm i lm-bue, 2 lm* hele vejen rundt. Dvs en fm om alle lm fra forrige runde og 2 lm i mellem hver. Desto flere lm, destå større bliver buen. I hjørnerne på denne omgang har jeg lavet 3 lm mellem de fm som er omkring hjørnet (3 x 3lm i hvert hjørne) – så undgår du at tæppet risikerer at bukke lidt ind. Afslut med 1 km. Bryd garnet. Hæft ender! (Jubii!)

R.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s